Wie ben ik

Wie ben ik?

Zoals iedereen heb ik ook last (gehad) van stress, veel stress. Ik dacht dat ik gewoon niet zo goed tegen alle drukte kon, niet te veel hooi op mijn vork moest nemen en voor de rest gewoon door moest gaan met ademhalen. Mijn motto was: "Het komt vanzelf wel goed!" Dus ben ik gewoon door gegaan met werken, studeren, vrienden, etentjes, etc ondanks de vermoeidheid en een stemmetje in mijn oor dat ik zo niet door kon gaan. Ik ben altijd graag bezig, help graag anderen waar nodig en ik heb een honger naar kennis. Maar na de zoveelste studie en net iets te veel veranderingen (relatie, ziekte, verandering van werk, verhuizing, huwelijk, stiefkinderen) in een hele korte tijd, moest ook ik er aangeloven: een dikke Burn-out.

 

 

 

 

 

 

 

 

En met het hertsel begon ook weer een oude droom tot leven te komen, mijn eigen praktijk! Niet alleen om andere mensen te helpen maar vooral om mensen meer inzicht en vaardigheden aan te reiken, zodat ze weer controle, balans en plezier hebben in hun eigen leven!

 

 

De weg naar herstel was pittig en de grootste les die ik uit dat proces heb geleerd is dat ik gewoon een hoop vaardigheden te kort kwam om goed met stress, spanningen en veranderingen om te kunnen gaan. Ik had in mijn schooltijd, (sociale) studies, avondopleidingen en workshops alleen maar kennis op gedaan in plaats van vaardigheden om goed met alle drukte en verwachtingen van deze tijden om te kunnen gaan.

Wat een eye-opener was dat voor mij! Ik kreeg langzaam weer controle over mijn eigen leven en daarmee ook de verantwoordelijkheid voor mijn eigen gezondheid, zowel fysiek als mentaal.

 

Opleidingen en achtergrond

 

- Orthopedagogiek, Nijmegen, 2001-2005

- Opvoedingsfilosofie (2003-2005)

- Genderstudies (2004-2005)

- HBO Accountancy (2005-2010)

- Haptotherapeut (2011-2014)

- Stresstrainingen (2014)

- Inleiding in Psychologie (2014)

- Integratieve Psychotherapie Wielwerk (2015-heden)

 

Allround Stresstrainingen

Zypendaalseweg 47 (2 hoog)

6814 NC Arnhem

 

KvK:

BTWnr: NL169298759B02

 

Laatste update:

5 oktober 2017

M. J. (Maaike) Craanen

info@stresstrainingen.nl

06-55552904

Copyright © All Rights Reserved