Herstellen van Stress

Herstellen van Stress

Iedereen heeft wel eens last van stress. Stress is vaak ook goed, het zet je op scherp, verhoogd de adrenaline en zorgt ervoor dat je in actie komt. Om daarna weer tot rust te komen en je voor te bereiden op de rest wat komen gaat. In onze huidige tijd is er voor dat laatste, de rust, weinig tijd. We moeten van alles, werken, gezin, sociaal doen, hobby’s, sporten etc. Vaak gaat dit lange tijd goed tot het opeens niet meer gaat. Een kleine verandering op het werk, een slechte nacht en je merkt dat je drukke schema opeens niet meer zo makkelijk vol te houden is.  Je batterij is letterlijk op aan het raken. Je schrapt wat leuke dingen van de agenda, want de belangrijke dingen gaan voor, en zo rek je het nog een paar maanden…

Veel mensen die tegen een burn-out aan lopen hopen dat een weekendje bijslapen, een vakantie of gewoon een weekje thuis op de bank genoeg is om weer bij te tanken. Soms stelt dit een echte burn-out nog even uit maar vaak komen mensen er ook achter dat die vermoeidheid, de lusteloosheid, de vage klachten, niet meer zomaar overgaan. En wat dan?

Je meldt je ziek en komt terecht bij de huisarts. Vaak worden mensen met een burn-out dan van het spreekwoordelijke kastje naar de muur gestuurd. Het herstel gaat langzaam of de burn-out komt weer terug als je tóch weer aan het werk gaat. Herkenbaar?

Wat nu?

Het is tijd voor een totaal aanpak van jouw burn-out. Praktijk Craanen biedt trainingen/therapie aan op het totale gebied van stress preventie, weerbaarheid en op een goede manier herstellen van een burn-out. In de gesprekken richten we ons op inzicht in wat stress is. We kijken naar alle facetten van stress en we vooral waarom jij hier last van hebt. Ik leer je nieuwe vaardigheden, we bekijken de pijnpunten en aan het einde van het traject heb je een persoonlijk 5-stappenplan, waarmee je je huidige en toekomstige stress aan kunt pakken.

Wat maakt mijn aanpak zo bijzonder?

Binnen Praktijk Craanen sta jij centraal! Jouw probleem en jouw oplossing is uniek. Er is geen vaste oplossing, maar door te gaan kijken naar jouw specifieke situatie gaan we ontdekken wat voor jou werkt. Ik geef jou inzicht en geef je verschillende handvatten om naar een oplossing voor je burn-out en stressklachten te komen. Dit doe ik in de groepstrainingen, stresscoaching en psychosociale therapie zodat jij de hulp krijgt die bij jou past.  

Sommige tips leken te simpel om waar te zijn, maar waren werkelijk een openbaring toen ik ermee aan de slag ging. - Petra -

StressCoaching

Wil jij graag een persoonlijk geholpen worden bij stress of een burn-out? Graag kijk ik samen met jou waar jouw stress of burn-out vandaan komen. We werken aan een plan van aanpak, waardoor jij met jouw stress om leert gaan.  Tijdens de 1 op 1 sessies gaan we op zoek naar de handvatten die jou weer geluk en rust geven.   

 

Therapie

Mocht blijken dat je tijdens de coaching tegen andere problemen aanloopt, die verder gaan dan de burn-out, dan is er altijd de mogelijkheid voor een diepgaander persoonlijk traject. Hierin gaan we samen kijken naar de onderliggende vragen en maken we herstel van je burn-out mogelijk. Niet alleen voor stress gerelateerde klachten kun je terecht bij Praktijk Craanen, ook bij andere (levens)vragen ga ik graag met jou aan de slag.  Ik  maak gebruik van de volgende tools: 

 

  •  Psychosociale therapie / procestherapie
  • Haptonomie

4 + 6 =

Praktijk Craanen

– ik wil jou weer het plezier en de rust in je leven terug geven –

Zypendaalseweg 47 / 6814 CN Arnhem

Tel: 06-55552904 / Mail: info@praktijkcraanen.nl

KvK: 53974972 Bank: Fa Coaching ING NL50INGB0004766282 Algemene voorwaarden